Saturday, 17 December 2011

Sahabat sejati, sukar dicari...



 Dalam senyuman..Ada Maksud tersurat..
Dalam ketawa..Ada tersimpan kesedihan..
Dalam hati..Tersimpan Seribu perasaan.
Dalam persahabatan..Tersimpan berjuta Kenangan..

:-)


Friday, 16 December 2011

:: ArTis HoT?? !! ::


Assalamualaikum..
Artis hot ? Ini lah dunia akhir zaman..renungkan..huhu

fasha sendat..err...seksa or seksi?
body cantik... x kesah la..haha

k bai :)



Wednesday, 14 December 2011

:: Stay Up buat AssiGnmeNT ::

Assalamualaikum..


   Student..Takkan dapat lari daripada assignment. Takkan dapat terlepas daripada tekanan beban kerja, takkan dapat melarikan diri daripada mata panda sebab stay up. Anda setuju?hehe

    Dan aku masih berusaha menaip entry pada jam 2.00 pagi ini, sambil menyiapkan assignment bertimbun dan prepare untuk segala test menunggu.

   Penat. Kalau tak sekarang, bile lagi nak rase kehidupan ni pelajar dan belajar ni.Positif. Terima je lah dengan seadanya.Dah memang semua orang rase camni, turn kita lak kan..

Ok.. Selamat berjuang :)


Thursday, 3 November 2011

LELAKI SOLEH IDAMAN WANITA SOLEHAH..

 
•► Duhai sahabat,
Letakkanlah CINTA ALLAH mendahului cintamu yang lain, hanya Allah yang menaburkan benih cinta kamu kepada insan yang kamu cintai..

••► Duhai sahabat,
JANGAN kau sia-siakan USIA mu dengan duri-duri maksiat nanti dihujungnya kau pasti KECEWA..
...
••► Duhai sahabat ,
Berusahalah jadi yang SOLEH jika kau maukan yang SOLEHAH dan berusahalah jadi yang baik untuk BERTEMU dengan yang lebih baik... ITU PASTI....
 
 
 

Wednesday, 2 November 2011

PadA dia sang KUMBANG..

 
>>Izinkan aku MENGUNDUR DIRI, kerana aku TAKUT hati ini TERSASAR dari landasan cintaNya..
>>izinkan aku mengundur diri, kerana aku takut menaruh HARAPAN pada sesuatu yang tidak pasti..
>>izinkan aku mengundur diri, kerana aku tahu diri ini TIDAK SETANDING kamu, aku tahu tahap IMANKU..namun aku TIDAK TAHU tahap iman kamu..yang pasti, tahap iman kamu jauh LEBIH TINGGI daripada tahap imanku yang cuma secebis..

>>> Hati kita Allah yang PUNYA, hati kita biar Allah yang JAGA..kamu, cukuplah aku MENYAYANGIMU sebagai SAHABAT..kerana diri ini masih mencari CINTA SEJATI milik Yang Maha Melihat..
 
 

Tuesday, 1 November 2011

 
 
~✿..Izinkan aku MENGUNDUR DIRI, kerana aku TAKUT hati ini TERSASAR dari landasan cintaNya..izinkan aku mengundur diri, kerana aku takut menaruh HARAPAN pada sesuatu yang tidak pasti..izinkan aku mengundur diri, kerana aku tahu diri ini TIDAK SETANDING kamu, aku tahu tahap IMANKU..namun aku TIDAK TAHU tahap iman kamu..yang pasti, tahap iman kamu jauh LEBIH TINGGI daripada tahap imanku yang cuma secebis..✿~

>>> Hati kita Allah yang PUNYA, hati kita biar Allah yang JAGA..kamu, cukuplah aku MENYAYANGIMU sebagai SAHABAT..kerana diri ini masih mencari CINTA SEJATI milik Yang Maha Melihat..

Sunday, 30 October 2011

CINTA TERAKHIR by AIMAN


Kau cinta pertama ku
Kau cinta terakhir ku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mata ku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir
Kau ayu di mata ku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

(^_^)
Kalau hayati betul-betul lirik lagu ni, banyak makna tersirat yang boleh kite intepret kan mengikut kreativiti masing-masing. Yang penting, be happy.

Saturday, 15 October 2011

TINTA HATI PASRAH..



     Aku berjalan di tepian pantai..Tiba-tiba aku terjumpa peti harta karun. Aku teruja,gembira dan bahagia. Tetapi, langkahku masih jauh, aku terpaksa membiarkannya terdampar sepi menyendiri. Aku yakin akan janji ALLAH tentang setiap berlaku ada hikmah disebaliknya. Aku tidak mampu membawanya bersamaku. Andai kubawa, langkahku lambat,fokusku hilang, dan hala tujuku samar. Terpaksa kutinggalkan . Aku hanya mampu berhara, kenikmatan kebaikan yang daku tinggalkan akan diganti keberkatan kerahmatan yang lain. Hanya mampu pasrah dan redha...








Tuesday, 11 October 2011

JUST THE WAY YOU ARE.....



     Aloha buddies! i dedicate this special song to all of you.. Just the way you are by Bruno Mars. Remember girls.,beauty is subjective, the way we are talking bout beauty is differ, but keep upgrading your natural beauty...how?

     Be thankful for who you are, despite of how you looK, be thankful for what you have as Allah SWT has given you what is best for you, be thankful and stop comparing yourself with what other people have and feel enough with what you have will make you the richest person on earth..

"You and I are beautiful. No difference..." 

Because you and I are the same,
Sharing a very common thing,
Sharing the same beauty of Islam,
Sharing Islam and that we are all Muslims.
Islam is beautiful. Therefore, we are all beautiful, insha'Allah...


Just the way you are- Bruno Mars

Oh, her eyes, her eyes
make the stars look like they're not shinin'
Her hair, her hair falls perfectly without her tryin'
She's so beautiful
And I tell her everyday
Yeah, I know, I know when I compliment her,
she won't believe me
And it's so, it's so sad to
think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look okay?
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and
stares for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips,
 I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh her laugh,
she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful
And I tell her everyday
Oh, you know, you know,
you know I'd never ask
you to change
If perfect's what you're searching for,
then just stay the same
So don't even bother asking
if you look okay
You know I'll say
When I see your face
 There's not a thing that
I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
 The whole world stops and stares for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are
The way you are
The way you are Girl,
you're amazing Just the way you are
When I see your face
There's not a thing that
 I would change 'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares
 for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are, yeah

:)

Wednesday, 5 October 2011

Spontaneous Thursday #2


Lihat pada alam Tuhan yang luas terbentang, terasa kerdil sebagai hamba yang selalu menentang.~ Astarghfirullah~

GAMES!! ???

Aloha readers! when you are boring, what will you do?

Girls : Bace majalah Remaja. I baru beli isu bulan ni tau.Blaja mekap2 sikit.
Boys : Pergi lepak kedai mamak dengan member.

Girls : Shopping dengan my gedixss friends..
Boys : Maen game dota,game bola,game counter strike,poker,blablabla (lelaki suke ckp byk..tettttt)

Aku?? ..errr...

There are some games that i love the most, the things that i always spend some time to do, the things that i enjoy so much without any stress, what games? cekidout!

1) Need for speed Underground

2) Jak and Daxter

 3) Warcraft

4)School tycoon

Angry bird? not in my list..ekeke.Thats all. Can't hang out coz no money... Oh money?!! where are you.. ??
K bai :)



Saturday, 1 October 2011

PleaSe Stop iT !!

Assalamualaikum.. Time jenjalan dalam fesbuk tadi, ternampak lah satu benda yang menyayat hati, so, aku nak share dengan korang dan ape respond korang??


This is a sad story, this little poor child, told her mother: "Mom, I painted the sheets with lipstick, " outraged mother struck the child unconscious.

Then she apologized for what she had done and asked the child's eyes opened, but it was too late. Her little heart had stopped. Bedroom sheets read ... "Mom, I love you. "




Peace :)



Wednesday, 21 September 2011

Spontaneous Thursday #1


Don't CRY because it's over..
But SMILE because its happened!


Perbezaan: WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar..
                       SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat..

Monday, 19 September 2011

WHERES YOUR "KESOPANAN DAN KESUSILAAN"..

Assalamualaikum..

     Kesopanan dan kesusilaan. Rukun negara yang kelima yang harus dipatuhi oleh seluruh rakyat Malaysia yang rase2 dirinya anak Malaysia. Orang Malaysia. Ape kaitan dengan story aku? Takde kaitan pape pom, cume aku rasa dalam hidup berorganisasi dan bermasyarakat nie haruslah mempunyai sifat SOPAN.

     First thing, manusia yang bersin betul2 depan batang hidung ko. Adekah korang gembira? Dah nama pom kawan, aku rase its to much kalau nak marah2 melenting. We have manners, use our manners as a muslim. Tapi, aku masih tak mampu nak menegur direct supaya jangan buat macam tu again, aku takut dia kecik hati ,terasa or whatsoever. So hanya mampu menghulurkan sehelai tisu. Hope next time, jika dia nak bersin, cover your nose. Jangan main lepas depan muka orang. Ingat cute sngat ke wat camtu.think it !


     Second thing, batuk! Please lah cover your mouth. Tutup mulut dengan sapu tangan ke, tisu, tangan pon jadilah. Kalau anda rasa anda insan penyayang , tolong fikir orang sekeliling.  Dengan bau nafas yang menjijikan, korang batuk2 depan2 kawan anda.. pe jadahnya... 



     Third thing, ambil barang kepunyaan anda sesuka hati jantung limpa dia aja. Pe, ingat barang aku, barang ko ke? marah ni!! amat biadap aku rasa kalau ambik barang tanpa kebenaran dan buat harta macam ko punya aje. Kadang2 kita kena ingat sensitiviti kawan2 kita, kalau dia dah jenis tak kesah, at least keluar lah sepotong ayat "aku pinjam weh!!", baru berbunga2 hati mereka. Tapi kalau main rembat aje.. Sedihhh wooo...



Thats all, cakap banyak tak guna kalau tak sertakan dengan tindakan. Peace!







Friday, 16 September 2011

BuaYa BAHAYA!!



Cikgu : Baik para plajar skalian.... pagi ni kita akan belajar mengenal bunyi haiwan, Fairuz,macam mana bunyi ayam berkokok?

Fairuz : Kok kokk kokkkkk!!!!!

Cikgu : Bagus Fairuz... Amy, buat bunyi kucing pula..

Amy : Macam nie cikgu... Meowwww...

Cikgu : Amboi, manja kucing tu ya.... ALI, buaya bagaimana pula bunyinya?

ALI : Fewittt! Hai, Cik Adik! Sorang jer...? Abang temankan ya...

Cikgu : Bunyi buaya apa tu???

ALI: Buaya darat cikgu!!

Cikgu : Adehhh...

Peace :)

Thursday, 15 September 2011

PONTENG : POSITIVE OR NEGATIVE??


     Positif or negative.. In our life there are so many things that we are always make it negative. Benda yang positif kita tukarkan kepada negatif. Benda negatif takde pulak nak jadikan positif. Sebab tu mempunyai nilai positif dalam kehidupan adalah antara salah satu aspek penting umtuk mengorak langkah kedepan dan menjadi orang maju..

Aku sebenarnya nak relatekan dengan kehidupan seharian aku. Ade 2 situasi, kalau kita jadikan positif, maju ke depan, kalau take it negative, always mundur ke belakang..


Situasi pertama 
Lecturer : Saya tak kisah awak nak datang lewat kekelas saya, tapi mesti ada alasan yang kukuh, better late than never kan, so saya tak nak buang masa denda orang yang datang lambat, saya dah really appreciate thant you coming to my class.. 
Positif : 

Lain kali takleh lewat, selalu datang awal, before lecturer sampai, First come first serve, camtu gak belajar, datang awal, dapat ilmu lebih,..  
Negatif : 
Boy -  pergghhh....kalau tahu camtu datang lewat setengah jam. Sempat lagi nak habiskan game Dota aku tu.. esok lambat sikit takpe ni..
Girls - Eh, eh,, kalau i tahu camtu i datang lambat sikit, tak lah tergesa2, i nak mekap , touch up seluruh badan, nak belit2 tudung, nak match beg dgn kasut, nak tengok cermin, nak bergossip..bla bla bla bla....

  
Situasi kedua 


Lecturer : Pastikan awak datang to my class. Jangan ponteng sebab 5% from your mark adelah your attendace. Saya tak kisah awak nak tidur je dalam kelas saya, as long datang to my class ok!
Positif : 
Penuhkan attendance, da dapat markah free 5%, dah datang , kalau tidur teramat rugi, bawak air mineral botol besar laa.. takmo kasi tidur, nak alert semua yang lecturer ajar..
Negatif : 
Boy - Semalam main game Dota sampai 4 pagi, mengantuk giler nie... nak ponteng nanti markah kena potong, tidur dalam kelas je la.. pe susah...
Girl - I bergayut dengan pakwe i sampai lewat malam, ish.. dah takleh nak concentrate study sebab mata ngantuk, arhh... tidur 30 minit kat kelas nanti, belajar 30 minit.. yes! time management yang perfect!


    See.. Macam2 ragam , macam2 jenis perangai manusia, So kita dikurniakan akal sempurna buatlah pilihan yang betul either U want to positive thinker or the opposite one. The choice is all in your hands. 




Peace Geng !!



Wednesday, 14 September 2011

NILAI HANTARAN KAHWIN? JOKES OR SERIUS?

     Ohio gozaimasu everybody! Assalamualaikum. Hope everyone always peace in Allah's Love. Dalam sibuk melayari facebuk. aku terperasan yang trend terkini post nilai hantaran kahwen dekat wall partner memasing. Aku tak tahu lah motif nye hape kan, serius, memain atau sekadar jokes tak mau bagi kering gusi.. Is up to us to defined it. 

     Ni aku copy paste tiga different version yang menyentuh pasal hantaran kahwin ni daripada wall kat facebook kengkawan aku.. Thanx to them.
Versi pertama :
Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran di Seluruh Semenanjung :-
UPSR, PMR/SRP : RM1,000 - RM3,000
SPM : RM3,000 - RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000 - RM12,000
DEGREE : RM12,000 - RM15,000
... 2ND DEGREE/MASTER : RM15,000 - RM20,000
PHD : RM20,000 - RM30,000

renung2kanlah... :)
Versi kedua:
 skrg aku tgk rmai org pos Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran,rass mcm tak blh nk pakai je..kn bagus ikot hantaran kawin cmni

Tak Pakai Tudung = RM5000-RM8000
Tudung Kecil = RM10000-RM15000
Tudung Labuh = RM15000-RM20000

igtla kwn2 hadis nabi "dinikahi wanita itu kerana 4.kerana KECANTIKANNYA, KETURUNANNYA, KEKAYAANNYA dan AGAMANYA...maka pilihlah yg BERAGAMA...."
Versi Ketiga:
 UNTUK WANITA YANG SEBOK DUK PASTE KAT WALL DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Mat : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..

Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Mat : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan!

hahahahaha..=)
 
     Oleh yang demikian, kengkawan semua boleh lah renung2 kan. Belajar tak habis lagi dah sebok duk buat nilai hantaran sendiri. Sunnah nabi.. lagi sikit hantaran lagi berkat dan barokah. Renungkan..

PEace no war :)

HANDPHONE PUNYA PASAL, SERIK DAH AKU!

Assalamualaikum.. 

     Kenapa dengan handphone erh?? Actually aku baru aje memalukan diri sendiri dengan mengulang episod lame lagi sekali.. Orang bilang jadikan cerita lama sebagai pengajaran,. tetapi aku tidak langsung mengendahkan bicara orang lame2 nie... so, ape cerita nie?? 

     Semester lepas, ketika menghadiri kuliah Talaqqi Al-Quran...Ketika masing2 khusyuk memantapkan bacaan Al-Quran memasing, tibe2..... telifon bimbit aku mengeluarkan bunyi...At first, aku tak perasan, tapi last2 makin best lagu ringtone dan macam cam aje... ohoo... aku punya... Ustaz kat depan dah jeling2 kat aku.. Siap kena perli lagi... Aku ingat lagi sampai la ni..hukhuk.. Dah ler ringtone rancak ni yang kuar....  (bigbang+2ne1 -lollipop)


     Dan, dijadikan cerita, semalam aku kena lagi. Phone berbunyi time kelas.. Dah la lecturer Computer science theory sedang syokkk mengajar..Semua student diam aje.. Saje aje phone aku nak cari glamer.. Bunyi pulak time kelas.. Kalau lagu nasyid takpa gak...Sedap aje. Dah ler tepon murah. Memang giler publisiti betul .. Dah bunyi kuat2 tu, aku cari nak silent kan pulak satu hal.. Mengalahkan explorace dah..Last2 dah jumpa.. Nak off kan pulak susah, satu hal pulak button tu nak meragam time2 syokk tu..Malu betul. Nak aje masukkan kepala dalam beg. Tapi lagi memalukan, se be cool walaupom dalam hati menyesal teramat sebab tak silent awal.. (0_0")

Keluar ringtone rancak ni pulak...(Girls Generation-Hahaha)


     Oleh yang demikian, moral of the story silent your phone when attending a class ok! Kalau tak, dapat malu, kena marah, dan dapat glamor free opkos kan.. 




PEace no war :)



Saturday, 10 September 2011

:: AIR LIUR PENYEMBUH LUKA ::


Assalamualaikum.

Aloha semua! Korang pernah tak mengalami air liur meleleh apabila tengok makanan s0dap2? Ataupun air liur keluar ketika korang tidur? Ataupun tengah syok sangat tengok movie sampai tak perasan air liur keluar? Pernah? Eeuuw~ 



     Bayangkan satu situasi ok. !Miss A sedang mengupas buah epal., sambil control cun sebab Mr. Z ada kat tepi menyibuk nak tengok adegan mengupas buah epal. Tiba2 Miss A terpotong jari, maka luka lah jari Miss A. Dengan langkah yang pantas dan efisien, Mr  Z terus memasukkan jari Miss A kedalam mulutnya.. Kenapa?? Kenapa tak lap darah tu? Kenapa tak basuh luka tu? Kenapa mesti letak dalam mulut? Kenapa yerk?

     Hasil penyelidikan telah mendapati bahawa rembesan cecair dalam mulut uang dikeluarkan kalenjar air liur mengandungi berbagai manfaat kepada tubuh manusia dan antaranya ialah proses penyembuhan luka yang pantas. Saliva atau air liur mengandungi protein Histatin , protein kecil di dalam air ludah yang didakwa boleh membunuh bacteria .WOW!

     Future research dibuat dan mendapati Histatin turut membantu menyembuhkan luka.Sebab tu lah kekadang kalau haiwan, menjilat2 luka dibadannya kerna mereka tahu, dengan cara sedemikian dapat mempercepatkan proses penyembuhan. Kalau korang luka tangan boleh lah try letak dalam mulut. Kalau luka kaki?? Err..

Kalau hati terluka pulak, nak wat camna lak erk??


Adios geng !




Saturday, 13 August 2011

Aku Pengemis Cinta


Aku Pengemis Cinta

Tuhan..
Dulu aku pernah menagih simpati,
Kepada manusia,
Yang alpa jua buta,
Lalu terheretlah aku,
Di lorong kegelapan,
Luka hati yang berdarah,
Kini kian jadi parah..

Tuhan,
Semalam,
Sudah sampai ke penghujungnya,
Kisa seribu duka,
Ku harap sudah berlalu,
Tak ingin lagi aku,
Ulangi kembali,
Gerak dosa yang menghiris..

Tuhan,
Dosaku menggunung tinggi,
Ya ALLAH,..Namun Rahmatmu,
Seluas langit terbentang,
Harga selautan syukurku,
HAnyalah setitis ,
Nikmat Mu di bumi..

Tuhan,
Walau taubat sering ku mungkir,
NAmun pengampunan,
Tak pernah bertepi,

Tuhan,
Bila selangkah ku merapat padamu,
Seribu langkah Kau merapat padaku,


Ya Allah, Ampunkan dosaku..
Atas keterlanjuran yang berulang kali..

MEngemis cintaMU yang hakiki,
Mendambakan kasihMU abadi..